Як звягельчанам приготувати паску в мультиварці: Рецепт

Який же Великдень обходиться без смачної і ароматної паски? І якщо у вас з якоїсь причини немає духовки, а є мультиварка "Редмонд", то вам на допомогу прийде ось цей простий рецепт. Звичайно, випічка в духовці завжди смачніша, це всім відомо, але не залишати ж сім'ю без паски! Дізнайтеся з цього рецепту, як приготувати паску в мультиварці "Редмонд", і спечіть цю ароматну здобу на свято.

1. Першим ділом приготуємо опару. Для цього в теплому молоці розчинемо сухі дріжджі і чайну ложку цукру. Нехай дріжджі піднімуться шапочкою, потім додамо 2-3 столові ложки борошна, розмішуєм. Поставимо опару в тепле місце, нехай підніметься.
2. Збиваємо яйця з цукром, додаємо до них сир, розтоплене і охолоджене вершкове масло, сіль і ванільний цукор. Збиваємо-розмішуємо. Крупинки сиру не повинні відчуватися в отриманій масі.
3. Додаємо опару, перемішуємо і невеликими порціями підсипаємо просіяне борошно. Замішуємо м'яке живе тісто. Накриваємо тісто рушником, ставимо його в тепле місце - нехай підніметься в 2 рази.
4. Цукати наріжемо на шматочки, якщо використовуєте родзинки - заздалегідь промийте їх та підсушіть. Підмішуємо цукати або родзинки в тісто.
5. Чашу мультиварки змащуємо олією, викладаємо в неї колобок з нашого тіста. Тепер чекаємо, поки тісто знову зросте в два рази.
6. Закриваємо кришку мультиварки, виставляємо режим "Випічка" і час — 1 година.
7. Поки паска випікається, можна зробити глазур: добре збийте 1 білок, чайну ложку лимонного соку і 100 г цукрової пудри.
8. Готову паску виймаємо з мультиварки і остуджуємо. Потім змащуємо глазур'ю і посипаємо цукатами, або цукровою різнокольоровою присипкою.
Смачного Вам!