У Європі офіційно дозволили додавати в хліб порошок із личинкою комахи Tenebrio molitor

У Європі офіційно дозволили додавати в хліб порошок із личинкою комахи Tenebrio molitor – так званого борошняного хробака. Про це йдеться на телеканалі Н1 в програмі «Добрі новини. Світ: підсумки тижня».

Як пишуть Букви, Єврокомісія дійшла висновку, що оброблений ультрафіолетом порошок цілісних личинок.

Порошок з Tenebrio molitor є безпечним для здоровʼя продуктом і може бути використаний у хлібі, булочках, тістечках, макаронних виробах, сирі та сирних продуктах, картопляних продуктах, а також у фруктових та овочевих.

Також вчені вважають, що порошок може бути альтернативним джерелом білка, а обробка ультрафіолетом підвищує вміст вітаміну DЗ.

Нині дозвіл на використання в харчовій промисловості порошку з личинок великого борошняного хробака отримала тільки французька компанія Nutri'Earth.