• Головна
  • Як 25 липня, у "плакальний" день, дівчата стають красунями
10:45, 25 липня 2018 р.

Як 25 липня, у "плакальний" день, дівчата стають красунями

Як 25 липня, у "плакальний" день, дівчата стають красунями

Саме на Прокла бувають найбільші роси, які, за переказами, є чудодійними

25 липня вшановується пам'ять святих мучеників на ім'я Іларія та Прокл, котрі постраждали за свою віру в II столітті. Спочатку був заарештований Прокл, і його примушували відректися від Ісуса Христа. Однак він залишився вірним і передбачив імператору, що той невдовзі сам повірить в Бога.

Після цього, за наказом імператора Максима, Прокла прив'язали до колісниці правителя, а потім змусили бігти за нею. Мученик молився про те, щоб Господь зупинив візок, і Бог виконав його прохання - ніякі зусилля не допомагали зрушити її з місця, і тривало це рівно до тих пір, поки Максим не підписав хартію, яка засвідчує, що проповідування християнства не є порушенням закону. Однак правитель все-таки помстився Проклу - він наказав прив'язати його до стовпа і розстріляти. Воїни вмовляли Прокла зберегти собі життя і прийняти язичницьку віру, але він відмовився це зробити.

Дорогою на страту Прокл зустрів Іларія - свого дядька, який також проповідував християнську віру. У результаті, він теж був заарештований і страчений разом з Проклом. Після страти учні поховали Прокла та Іларія в одній могилі.

У народі день 25 липня називали "плакальним", оскільки це був період активного випадання роси. Кажуть: "На Прокла в полі від роси промокло". До 25 липня зацвітає вода в річках і озерах - з'являється ряска, яку часто використовують для лікування найрізноманітніших хвороб.

Росу використовували для того, щоб умитися нею рано вранці. 25 липня намагалися вставати в цей день до світанку. Дівчата вірили, що ранкова роса здатна подарувати красу і молодість.

Знахарі 25 липня весь свій час до заходу проводили, збираючи цілющі трави. Згодом на їхній основі готували зілля і використовували в народній медицині.

Прикмети 25 липня:

Туман над лісом - до дощу.

Ранкова роса - добра сльоза: нею ліс вмивається, з нічкою прощається.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Дівчата #плакальнийдень #роса #красуні #прикмети
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...