ГРІН-КАРТА: ВСЕ, ЩО УКРАЇНЦЯМ ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО ПЕРЕЇЗД В США

Починаючи з 3 жовтня кожен українець мав можливість взяти участь у відомій американській візовій лотереї Diversity Visa Lottery (DV Lottery), яку в Україні частіше називають Green Card (Грін-карта, зелена карта).

У 2018 році українці могли подати заявку на отримання офіційного права на проживання і роботу в Сполучених Штатах Америки (США) в 2020.

Для того щоб прийняти в ній участь слід пройти реєстрацію на офіційному сайті американського уряду - https://www.dvlottery.state.gov/ . Наголошуємо, в Мережі ви можете знайти безліч шахрайських сайтів, де нібито можна подати заявку, всі вони переслідують банальну мету - отримати з вас гроші за процедуру, яка є безкоштовноюЄдиний спосіб зареєструватися правильно і безкоштовно - сайт вказаний вище.

До речі, радимо вам дуже уважно заповнювати кожен пункт електронної реєстраційної форми, адже найменша помилка може призвести до втрати заявки:

  • якщо ви неправильно заповнили заявку - вас дискваліфікують;
  • якщо було подано більше однієї заявки на кандидата - заявку анулюють;
  • навіть якщо хтось подав заявку від вашого імені - вас також можуть дискваліфікувати;
  • заявка заповнюється англійською мовою, так що будьте уважні, адже через граматичних помилок ви також можете відправитися в бан.

Як оформити заявку на отримання Грін-карти

Найчастіше у людей бувають складнощі з написанням прізвищ, імен, і вулиць англійською, в такому випадку, вам допоможе зробити правильну транслітерацію цей український ресурс .

Грін-карта лотерея 2017

Як вже було сказано вище, граматика грає найважливішу роль - важлива кожна буква, в іншому випадку якщо вам пощастить з лотерей візу все одно можуть не дати, так що будьте дуже уважні.

Сама реєстрація складається з 14 кроків, виконання яких не повинно зайняти у вас більше 15-20 хвилин.

Крок 1:

  • вказуємо прізвище
  • Ім'я в офіційному форматі (НЕ Dima, а Dmytro, що не Vasia, а Vasyl)
  • У рядку Middle слід поставити позначку «No Middle Name». Якщо ж у вашому закордонному паспорті є по батькові, то можете сміливо його вписувати.

Крок 2: Вибираючи стать (тут сумнівів ні у кого виникнути не повинно).

Крок 3: Вказуємо детальну дату народження: рік, місяць і день.

Крок 4: Пишемо населений пункт (село або місто в яких ви народилися). Важливо! Область або район вказувати не потрібно. Якщо ваше місце народження невідоме - ставимо відповідну позначку.

Крок 5: Пишемо сучасну назву країни, в якій ви народилися, у більшості, відповідно це буде Ukraine.

Крок 6 : Вказуємо країну походження віз DV (в більшості випадком вона буде збігатися з країною вашого народження).

Грін-карта лотерея 2017

Крок 7: Додайте фото.

Важливо! Фотографія повинна відповідати всім вимогам DV: повинен бути нейтральний фон, правильна композиція, обов'язково повинні бути чіткі риси обличчя. Якщо будь-яка з вимог буде порушено - вашу заявку можуть дискваліфікувати. Щоб бути впевненим, що ваша фотографія повністю підходить за параметрами - перевірте і регулювати її під всі вимоги за допомогою спеціального фото-інструменту уряду США.

Крок 8: Для того щоб лист уряду США точно прийшов на Вашу електронну адресу потрібно ретельно заповнити поштову форму:

  • Пункт A - не обов'язково заповнювати
  • Пункт B - адреса (вулиця, будинок, квартира)
  • Пункт C - не обов'язково заповнювати
  • Пункт D - місто чи село
  • Пункт E - область або район (у випадку з Україною краще вказувати тільки область)
  • Пункт F - поштовий індекс
  • Пункт G - країна

Крок 9: Вказати країну вашого нинішнього проживання

Крок 10: Тут ви можете залишити свій номер телефону, хоча дзвонити вам навряд чи хтось буде (Цей пункт є необов'язковим). Якщо ж ви все таки зважилися залишити номер, то вводити його потрібно в міжнародному форматі +380414126543.

Крок 11: Вказати вашу електронну пошту (e-mail). Цей пункт є надзвичайно важливим, адже в разі вашої перемоги саме на нього прийде офіційне повідомлення від американського уряду. До речі, якщо вашу заявку виберуть, вам потрібно буде надіслати відповідь з підтвердженням. Через деякий час після цього Консульський центр Кентуккі надішле вам докладний лист з детальним описом необхідних від вас дій (дата співбесіди і візова інформація.

Крок 12: Вибрати ваш рівень освіти. Важливо! Слід вказувати найвищий по ієрархії, і вибрати потрібно тільки один варіант Варіанти вибору по порядку:

  • початкову освіту;
  • незакінчену середню освіту;
  • середню освіта;
  • середню спеціальну освіту;
  • неповну вищу освіту;
  • вищу освіту;
  • курси підвищення кваліфікації;
  • магістратуру;
  • аспірантура;
  • кандидат або доктор наук.
Грін-карта лотерея 2017

Крок 13: Вибираємо ваше сімейне становище, на момент подачі заявки

  • неодружений;
  • одружений / на і дружина / чоловік не громадянин США і не має статусу постійного жителя США (LPR) ;
  • одружений / на і дружина / чоловік громадянин США або ж має статус LPR ;
  • розведений / на;
  • вдівець (вдова);
  • офіційно проживаю окремо (в Україні такий статус не передбачений законодавством, тому вибирати цей пункт не варто, анкету можуть анулювати).

Крок 14. Вказуємо, скільки у вас дітей. Важливо! У список потрібно буде внести всіх ваших неодружених дітей, яким ще немає 21 року (в список також потрібно включити всіх рідних дітей, усиновлених, а також падчерок і пасинків). Це потрібно зробити незалежно від того, чи мають намір вони разом з вами.

От і все. Як бачите, нічого складного

Що ще потрібно знати про лотереї Diversity Visa

Перемога в лотереї не гарантує вам візу

Перемагаючи в лотереї, ви не відразу отримуєте імміграційну візу США. Для початку ще потрібно пройти співбесіду в консульстві, і лише після прильоту в країну ви отримаєте посвідчення "постійного жителя" , які і називають в народі "зелена карта".

Якщо ви стали переможцем у лотереї, це ще не означає, що ви отримаєте візу в США. Якщо консульство визначить, що при реєстрації ви порушили правила подачі заявок - вас можуть дискваліфікувати. Крім того, якщо під час співбесіди в консульстві виникнуть якісь негативні моменти (наприклад повне незнання англійської мови, або проблеми з документами), то візу ви можете і не отримати.

Подати заявку можна лише одним способом

В інтернеті розповсюджують інформацію про те, що можна зареєструватися через інтернет, проте це неправда, подати заявку на участь в лотереї можна виключно заповнивши онлайн-анкету на сайті   https://www.dvlottery.state.gov/ .

Кількість віз для кожної з країн обмежена

Переможців випадковим чином вибирає комп'ютер, проте самі візи також розділені між шістьма географічними зонами, більш того, жодна з країн не може отримати більше 7% від усієї кількості диверсифікаційних віз. Також є момент з необхідним рівнем освіти, якщо ви не будете відповідати заявленим вимогам - вас дискваліфікують.

Як отримати подвійний і потрійний шанс на перемогу

Ви можете подвоїти, і навіть потроїти свої шанси на отримання "грін-карти". Якщо ви одружені, то кожен з подружжя може, і повинен, вписати партнера в свою заявку (за умови якщо він відповідає всім імміграційним правилам). У разі перемоги кожного з вас ви отримаєте право на візу. Точно також і у випадку з дітьми, їх можна подавати в заявках кожного з батьків.

Найбільші шанси на отримання візи у молодих людей до 21 років. Якщо вони не перебувають у шлюбі, то кожен з їхніх батьків може включити їх в свою заявку. А якщо вони підходять за всіма освітнім параметрам, то можуть і самі подавати заявки на участь в лотереї, таким чином утраивая свої шанси на перемогу.

Грін-карта не передбачає матеріальної допомоги США

Існує міф, що після перемоги в лотереї ви автоматично отримуєте житло і вас працевлаштовують в США - це чиста вигадка. Диверсифікаційна віза не передбачає ніякої матеріальної або ж сервісної допомоги. Більш того, при отриманні візи вам ще й доведеться доводити в консульстві, що ви не претендуєте на статус "державного утриманця" в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував
Хочете додати 04141.com.ua на головний екран і бути в курсі новин?