Скільки батьки викладуть за випускний влітку-2017

Поки українські школярі готуються вступити в доросле життя, їхні батьки підраховують, скільки грошей доведеться викласти за святкування випускних своїх чад. Випускники Вузів зазвичай не такі дружні і святкують не курсами або групами, а своїми компаніями.

Батьків і випускників цікавлять і ресторанні майданчики, та виїзний кейтерінг в наметах на березі річок, озер. У ресторані цікаво наявність ведучого, ді-джея, Wi-Fi, караоке, просторова літня тераса. І додаткові можливості — феєрверки, світлова апаратура, велика сцена, вид на воду і т. п.

Як розповіли ресторанні експерти, пік бронювання якраз припадає на середину травня, але особливо передбачливі почали займати місця і раніше. Так що, якщо хочеться не переплатити і вибрати заклад по душі — краще поспішити. Бронюють зазвичай класами або паралелями.

У свою чергу, ресторатори і кейтерінгові компанії не прагнуть сильно піднімати ціни перед випускними. Конкуренція в Києві і великих містах досить велика, вибір майданчиків різноманітний, тому занадто високі ціни можуть відлякати основного замовника.

В середньому по країні витрати на випускні юних українців у 2017 р. зросли на 10-15%. Головним чином, це пов'язано з підвищенням ресторанних розцінок (на них найбільше позначилося підвищення комунальних тарифів). Навіть з урахуванням зниження закупівельних цін постачальників.

«Зазвичай зі зміною сезону змінюється ресторанне меню, тому і вибір страв відповідно інший, великий вибір салатів. Незмінною прикрасою столу залишаються м'ясні і рибні страви. Гарніри так само змінюються в залежності від сезону і настрою гостей», — зазначила менеджер з розвитку ресторану Pagliaccio Ірина Дерев'янко.

«Чим більше додаткових послуг і вищий рівень ресторану, тим вища ціна за проведення випускного. В середньому це 1500-1800 грн на людину. У цю суму включаються: ресторан з їжею і напоями, ведучий, відео і фото, транспорт. Послуги ведучого — від 5 тис. грн (мінімум) і до 20 тис. і більше», — розповіла гендиректор компанії «Ресторанний консалтинг» Ольга Насонова.

Оскільки гуляють випускники традиційно довго — до 2-4 годин ночі (щоб зустріти світанок після ресторану), не виключено, що за «переробку» ресторану також потрібно буде доплатити. В середньому, це 15% від рахунку на компенсацію персоналу і розвозити їх по домівках.

Як правило, час закінчення свята обговорюється заздалегідь. Є різні варіанти і вони залежать від гнучкості майданчику — оренда може оплачуватися окремо, окремо меню. А іноді достатньо оплатити тільки меню і обумовити примірне закінчення свята.

В цілому, ресторатори розуміють, що чим довше проводиться свято, то тим швидше все закінчиться на столах з'явиться можливість додаткового продажу страв, десертів і напоїв.

У товстосумів ж все інакше. На випускні їх діти витрачають значно більше.

Фотограф, оператор обійде ще 3-4 тис. грн., а транспорт — 1 тис. грн. Ще квіти, подарунки. Загальна: 10-12 тис. грн на людину. І ще костюми/сукні для випускників — теж батькам стаття витрат», — зазначила Ольга Насонова.

Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі