• Головна
  • Що приготувати до святкового столу на Новий 2018 рік?
13:14, 30 грудня 2017 р.

Що приготувати до святкового столу на Новий 2018 рік?

Для господинь наближення свята не завжди означає приємні клопоти. У більшості випадків ми ламаємо голову над тим, як же все-таки здивувати гостей, адже «Олів'є» та «Оселедець під шубою» вже давно не в гастрономічному тренді, є досить звичничними та й просто банальними. Щоб ваші приготування до свята були приємними, ми редакція сайту Новограда-Волинського 04141.com.ua, підібрала кілька нескладних, але дуже цікавих рецептів. Приємного приготування!
22acfd8c680c82d8d87062f5b3ffbfb4.jpg

22acfd8c680c82d8d87062f5b3ffbfb4.jpg

Блюдо 1: Фруктовий салат «Екзотичний»
У холодну зимову пору такий салат стане свіжою фруктовою віддушиною для любителів фруктів. Крім того, таке блюдо може стати ідеальною альтернативою нудній фруктовій нарізці. 

Що знадобиться:
  • одне яблуко;
  • один банан;
  • одне манго;
  • один пучок холодної м'яти; 
  • трохи фруктового йогурту (кількість на ваш смак); 
  • трохи лимонного соку (кількість на ваш смак).

Готуємо:
Для початку прибираємо серцевину з яблука. Врахуйте, що шкірку очищати не потрібно. Яблуко нарізається кубиками невеликого розміру. Відразу ж поливаємо на нарізане яблуко трохи лимонного соку. Якщо цього не зробити, воно потемніє. Що стосується інших фруктів, то вони також нарізаються кубиками. Всі фрукти заливаються йогуртом. Особливу увагу зверніть на подачу. Такий салатик найкраще подавати в невеликих прозорих вазах або ж креманках. Якщо ж таких немає, просто використовуйте маленькі стакани або келихи. Перед подачею охолодіть салат в холодильнику і прикрасьте листочком м'яти.

Блюдо 2: Вегетаріанський «Цезар»

Цей салат безперечна класика, проте в вегетаріанському виконанні його готують нечасто. Пропонуємо здивувати друзів, тим більше що здорове харчування зараз як ніколи затребуване. 

Що знадобиться:
  • один пучок салату айсберг;
  • три штуки помідорів; 
  • близько ста грамів сиру; 
  • одна жменя сухариків; 
  • половина чайної ложки меленого коріандру; 
Що знадобиться для соусу:
  • близько ста грамів жирних вершків; 
  • чотири столові ложки оливкової олії; 
  • одна чайна ложка крохмалю; 
  • лимонний сік (половина лимона); 
  • дві штуки листа норі; 
  • одна чайна ложка прянощів на ваш смак; 
  • трохи меленої шамбали; 
  • трохи розмарину; 
  • щіпка трав; 
  • трохи солі і перцю на ваш смак. 

Готуємо:
Починаємо з того, що оливкова олія разом з вершками і крохмалем розігріваються в сотейнику. В отриману суміш додаємо всі зазначені спеції. Як тільки ви помітите, що суміш густіє, додайте в неї лимонний сік, а також перець і сіль. Туди ж два листа норі, попередньо дуже дрібно нарізані. Все збиваємо з використанням блендера. 

Далі готуємо сухарики. Можна, звичайно, використовувати куплені, але ми рекомендуємо приготувати їх самостійно. Тим більше що багато часу процес не займе. Беремо половинку білого хліба, нарізаємо характерними кубиками і підсушують з використанням сухої сковороди. 

Що стосується сиру, то він також нарізається кубиками середнього розміру і обсмажується до того стану, поки не зарум'яниться. Зверху сир посипаємо дрібкою коріандру.

Завершальні етапи приготування: салат айсберг розриваємо руками, а помідори нарізаємо наполовину. Якщо помідори завеликі, то краще нарізати їх кубиками. Обсмажений сир і овочі заправляємо приготованим соусом і ретельно перемішуємо. Сухарики додаємо безпосередньо перед подачею. Також готовий салат бажано посипати сиром пармезан. 

Для натхнення дивіться відео з докладним рецептом приготування салату:

Блюдо 3: Рулетики з огірком «Філадельфія»

У новорічному меню буде доречна і закуска зі східним акцентом. 

Що знадобиться:
  • три штуки свіжих огірків; 
  • близько двохсот грамів малосольной форелі; 
  • одна упаковка сиру;
  • трохи червоної ікри для декору страви. 

Готуємо:
Рецепт дуже простий і смачний - переконайтеся в цьому самі. Три огірка нарізаються тонкими поздовжніми смужками (в формі пластин). Так само нарізається і форель. Далі на пластину огірка викладаємо шматок риби і змащуємо сиром. Далі просто звертаємо рулетик і, для того щоб він не розгортався, закріплюємо закуску шпажкою або зубочисткою. При подачі прикрасьте рулетики червоною ікрою. 

Для натхнення дивіться відео з докладним приготуванням рулетиков з сиром:


Блюдо 4: Закуска «Смажені баклажани»

Напевно ви знаєте кілька рецептів закусок з цього овоча. Зіпсувати баклажан складно: закуски з нього виходять смачними, ароматними і до того ж вельми доречними на святковому столі. Як варіант - з часничком і кінзою. 

Що знадобиться:
  • чотири свіжих баклажана; 
  • чотири помідора; 
  • чотири зубчики часнику; 
  • одна цибулина; 
  • один пучок кінзи; 
  • три столові ложки оцту; 
  • чотири столові ложки оливкової олії; 
  • трохи солі і перцю (за смаком). 
Готуємо:
Починаємо з того, що чотири цілих баклажана обсмажуються на вогні (обов'язково відкритому). Обсмажуємо до того моменту, поки шкірка не почорніє. Найпростіше це робити з використанням газової конфорки, використовуючи спеціальні грати для гриля. 

Далі баклажанам потрібно дати охолонути. Після цього акуратно розрізаємо їх уздовж, витягаючи м'якоть ложкою. Помідори обробляються просто: знімаємо з них шкіру, після чого дрібно нарізаємо. М'якоть помідора змішується з баклажаном, туди ж додаємо тоненько нарізану цибулю, часник (попередньо подрібнений) і трохи кінзи. Заправляється закуска невеликою кількістю олії і оцту. Завершуємо приготування закуски тим, що трохи солимо її і перчимо до смаку. Перед подачею закуска повинна постояти і насититися хоча б годину.

Гарячі страви

Блюдо 5: Курка «Пікассо»

Що знадобиться:
  • чотири шматочки курячого філе; 
  • чотири помідора; 
  • три штуки солодкого перцю; 
  • дві цибулі; 
  • близько ста грамів сиру; 
  • кілька зубчиків часнику; 
  • один кубик курячого бульйону; 
  • половина склянки води; 
  • половина склянки вершків; 
  • дві столові ложки оливкової і вершкового масла; 
  • одна чайна ложка італійських трав; 
  • трохи солі і перцю на ваш смак. 
Готуємо:
Для початку солимо і перчимо до смаку куряче філе. Далі курочка обсмажується до того моменту, поки не стане золотистою. Обсмажуємо на суміші вершкового і оливкового масла. Готуємо посуд, в якій будемо запікати, перекладаємо туди обсмажене філе. Готуємо цибулю: нарізаємо її кільцями і також обсмажуємо, використовуючи туж олію. Цибулю додаємо до курки.

Для соусу нам знадобляться: часник, помідори, половина склянки води, зазначені приправи і вершки. Вариться такий соус близько п'яти хвилин, після чого заливаємо їм овочі та курку в формі для запікання. У духовку форму ставимо тільки закритою фольгою. Готується курка «Пікассо» близько тридцяти хвилин. Температура в духовці - двісті градусів. Далі знімаємо фольгу і посипаємо курочку сиром, попередньо натертим на крупній тертці. Даємо курці постояти ще п'ятнадцять хвилин, і приємного апетиту!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #НовийРік #блюда #2018
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...