• Головна
  • Крем суп з лісових грибів з вершками
Реклама
17:34, 11 квітня 2020 р.

Крем суп з лісових грибів з вершками

Реклама
Крем суп з лісових грибів з вершками, фото-1

В даному рецепті використовувалися заморожені лісові гриби, але звичайно можна приготувати суп також зі свіжих. Взагалі, гриби дуже добре переносять заморожування та на смак готового блюда це ніяк не позначається, зате можна побалувати себе смачним грибним супом в будь-який час року, а не тільки влітку "в сезон".

Інгредієнти:

-        лісові гриби - 700 грам,

-        картопля - 3 штуки,

-        морква - 1 штука,

-        цибуля ріпчаста - 1 головка,

-        сіль,

-        вершки 20% - 0,5 літра.

Кількість грибів для супу може бути в рази менше, але тоді доведеться більше класти картоплі та моркви. Хоча результат від цього зміниться, але ніяк не стане гірше, а комусь навіть може більше сподобатися. При приготуванні супу пюре краще використати суміш з різних лісових грибів: підосичники, підберезники, білі, опеньки та лисички, але якщо немає лісових грибів то їх можна замінити печерицями або гливами, які можна цілий рік купити в магазині. Якщо в складі грибів багато красноголовців то колір буде темніше, якщо білих то світліше, з печериць теж дуже світлий суп виходить. Так само даний рецепт можна виконати з сушених грибів, тільки варити їх треба довше.

Спочатку гриби треба перебрати, почистити та промити (в даному випадку ці операції були виконані перед заморожуванням), покласти в каструлю залити водою та поставити на вогонь. Гриби треба варити на повільному вогні протягом 30 хвилин після закипання. Після того як гриби зварилися, треба дістати та відкласти десь половину грибів, якщо є можливість то краще буде вибрати невеликі та красиві шматочки, потім ці гриби будуть додані в суп-пюре.

Воду з під грибів зливати не потрібно, так як тоді не буде такого грибного аромату. В решту грибів  та воду треба додати порізані картоплю, цибулю та моркву, особливу увагу нарізці приділяти не варто - все в подальшому перемішається в блендері. Картоплю, цибулю та моркву треба варити приблизно 20-30 хвилин після закипання. Коли все проварилося треба перелити весь вміст каструлі в блендер та збити до стану рівномірного пюре. Те що вийшло пюре дуже темне не варто хвилюватися, в нього будуть додані вершки і суп сильно посвітлішає.

Вершки найкраще взяти середньої жирності - 20% і перед додаванням в пюре довести до кипіння в окремому посуді. Коли вершки закипіли, в пюре треба додати відкладені раніше гриби та залити вершками, далі ополоником або ложкою рівномірно перемішати.

 Джерело: grandkulinar.ru.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...