• Головна
  • ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Новограді-Волинському, - РЕЦЕПТИ, ФОТО
13:20, 7 травня

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Новограді-Волинському, - РЕЦЕПТИ, ФОТО

шашлик, рецепт

шашлик, рецепт

Десять небанальних рецептів шашлику на травневі свята в Новограді-Волинському.

З наближенням травневих свят новоград-волинці замислюються над тим, де і як їх провести. У ці дні багато хто бажає виїхати на природу і провести час на свіжому повітрі. А одним з головних занять стає приготування шашлику як головної страви на святковому столі.

Редакція сайту 04141  розповідає про 10 незвичайних рецептів шашлику, який можна приготувати на травневі свята.

Шашлик в гранатовому соці

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-1

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-1

Що необхідно:

свиняча шия - 2 кілограми; гранатовий сік - 500 мілілітрів; ріпчаста цибуля - 2 штуки; прянощі - за смаком; сіль за смаком.

Як приготувати:

нарізаємо м'ясо шматками на свій розсуд; нарізаємо цибулю кільцями і мнемо, щоб пустило сік; в спеціально підготовлену ємність кладемо м'ясо, цибулю і спеції, а потім солимо і добре перемішуємо; заливаємо гранатовим соком м'ясо; маринуємо м'ясо в гранатовому соці, бажано, протягом ночі; смажимо м'ясо на розпеченому вугіллі; подаємо шашлик в гранатовому соці до святкового столу.

Шашлик в лимонному маринаді

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-2

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-2

Що необхідно:

свиняче м'ясо - 1 кілограм; лимон - 1 штука; ріпчаста цибуля - 0,5 кілограма; сіль за смаком; чорний перець - за смаком; червоний перець - за смаком; коріандр - за смаком; куркума - за смаком; каррі - за смаком.

Як приготувати:

промиваємо і обсушуємо м'ясо; нарізаємо на порційні шматочки і складаємо в ємність; чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями цибулю; промиваємо лимон і знімаємо за допомогою терки цедру; злегка солимо м'ясо, додаємо спеції і цедру лимона, а потім добре перемішуємо; викладаємо і добре мнемо руками цибулю до рясного виділення соку; видавлюємо з лимона сік і поливаємо м'ясо, а потім добре перемішуємо; накриваємо кришкою м'ясо і маринуємо в холодильнику від 2 до 12 годин; смажимо м'ясо на розпеченому вугіллі; подаємо шашлик в лимонному маринаді до святкового столу.

Шашлик у вині

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-3

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-3

Що необхідно:

курячі стегна або гомілки - 1,5 кілограма; грейпфрут - 1-2 штуки; приправа хмелі-сунелі - 1 столова ложка; сичуаньский перець - 1 чайна ложка; ріпчаста цибуля - 6 штук; сіль за смаком.

Як приготувати:

промиваємо і звільняємо м'ясо від шкіри і кісток; вирізаємо всі хрящі і прожилки; нарізаємо м'ясо невеликими довгастими шматками; нарізаємо цибулю шайбами, не розділяючи на кільця, товщиною 5-7 мілілітрів; вичавлюємо сік з грейпфрута разом з м'якоттю; солимо м'ясо, додаємо спеції і ретельно перемішуємо; заливаємо грейпфрутовим соком м'ясо, щоб всі шматочки повністю опинилися в ньому; мнем м'ясо в соку і перемішуємо, щоб всі шматочки просочилися; додаємо цибулю і обережно перемішуємо, не порушуючи цілісності цибульних шайб; доливаємо сік, щоб м'ясо знову виявилося повністю в ньому; накриваємо ємність з м'ясом харчовою плівкою і ставимо шашлик маринуватися не менше ніж на 1,5-2 години; нанизуємо м'ясо «гармошкою» і чергуємо з цибульними шайбами; смажимо м'ясо на розпеченому вугіллі і злегка поливаємо маринадом; подаємо шашлик у вині до святкового столу.

Свинячі ребра в медово-часниковому маринаді

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-4

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-4

Що необхідно:

свинячі ребра - 1 кілограм; мед - 2 столові ложки; червоне вино - 50 мілілітрів; часник - 4 зубчики; соняшникова олія - ​​2 столові ложки; приправа для шашлику - 5 грам; сіль за смаком; чорний мелений перець - за смаком.

Як приготувати:

промиваємо ребра під проточною водою; очищаємо і видавлюємо через прес часник; в ємність виливаємо вино і соняшникову олію, додаємо мед, часник, приправу для шашлику, сіль і перець, а потім все перемішуємо і даємо настоятися 5 хвилин; викладаємо в ще одну ємність ребра і додаємо туди маринад; ретельно втираємо маринад в ребра і залишаємо їх маринуватися в холодильнику мінімум на 3 години; перевертаємо ребра кожну годину, щоб вони промаринувалося з усіх боків; смажимо м'ясо на розпеченому вугіллі; подаємо свинячі ребра в медово-часниковому маринаді до святкового столу.

Курячий шашлик в маринаді з агрусу

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-5

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-5

Що необхідно:

курячі стегенця - 2 штуки; агрус - 150 грам; зелень петрушки - 0,5 пучка; рослинне масло - 1 столова ложка; оцет - 1 столова ложка; спеції - 2 столові ложки; сіль - 2 чайні ложки.

Як приготувати:

промиваємо, перебираємо і поміщаємо в чашу блендера агрус, який збиваємо протягом 5 хвилин; промиваємо і розрізаємо м'ясо на кілька порційних шматочків, а потім обсушуємо і поміщаємо в глибоку ємність; обмазуємо м'ясо з усіх боків подрібненим агрусом; додаємо спеції і сіль, вливаємо олію і оцет; подрібнюємо зелень петрушки і додаємо до м'яса; перемішуємо і ставимо в холодильник для маринування мінімум на 2 години; смажимо м'ясо на розпеченому вугіллі; подаємо курячий шашлик в маринаді з агрусу до святкового столу.

Шашлик в гірчично-овочевому маринаді

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-6

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-6

Що необхідно:

свиняче м'ясо - 1 кілограм; ріпчаста цибуля - 1 штука; морква - 1 штука; рослинне масло - 3 столові ложки; гірчиця - 2 столові ложки; сметана - 0,5 склянки; яблучний оцет - 2 столові ложки; сіль - 1 столова ложка; цукор - 1 чайна ложка; чорний перець - 1-2 щіпки; червоний перець - 1 щіпка; спеції для шашлику - 1 чайна ложка; лимонний сік - 1-2 чайні ложки.

Як приготувати:

очищаємо і промиваємо цибулю і моркву; нарізаємо кубиками цибулю, а моркву тремо на крупній тертці; розігріваємо сковороду і наливаємо туди олію; викладаємо на сковороду цибулю і моркву, а потім тушкуємо овочі, помішуючи на середньому вогні 3-4 хвилини; охолоджуємо овочі; викладаємо овочі в ємність і додаємо туди гірчицю, сметану, цукор, сіль, перець, спеції для шашлику, яблучний оцет, а потім добре перемішуємо; вимиваємо, обсушуємо і розрізаємо м'ясо на порційні шматки; викладаємо м'ясо в маринад і добре перемішуємо; маринуємо м'ясо 3-4 години; м'ясо перед приготуванням злегка поливаємо лимонним соком; смажимо м'ясо на розпеченому вугіллі; подаємо шашлик в гірчично-овочевому маринаді до святкового столу.

Курячий шашлик в маринаді з червоної смородини

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-7

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-7

Що необхідно:

курячі стегенця - 2 штуки; червона смородина - 100 грам; рідкий мед - 1,5 столові ложки; оцет - 1 столова ложка; рослинне масло - 1 столова ложка; спеції без солі - 2 столові ложки; сіль - 2 чайні ложки.

Як приготувати:

промиваємо, перебираємо і поміщаємо ягоди смородини в чашу блендера, а потім збиваємо протягом 5 хвилин; промиваємо і розрізаємо на кілька частин м'ясо, а потім обсушуємо і поміщаємо в глибоку ємність; обмазуємо м'ясо смородиною з усіх боків; обмазуємо м'ясо рідким медом; додаємо спеції і сіль, а потім перемішуємо і додаємо оцет; вливаємо олію і добре перемішуємо; ставимо маринуватися в холодильник на 2 години; смажимо м'ясо на розпеченому вугіллі; подаємо курячий шашлик в маринаді з червоної смородини до святкового столу.

Шашлик в маринаді мохіто

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-8

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-8

Що необхідно:

свиняча шия - 2 кілограми; ріпчаста цибуля - 1 кілограм; лайм - 2 штуки; свіжа м'ята - 1 пучок; білий ром - 100 мілілітрів; чорний перець горошком - 1 столова ложка; запашний перець горошком - 1 столова ложка; сіль - 2 столові ложки; цукор - 2 столові ложки; мінеральна вода.

Як приготувати:

нарізаємо півкільцями цибулю; розгортаємо два лайма, щоб виділився сік; нарізаємо напівколами лайм; додаємо жменю чорного перцю горошком і стільки ж запашного перцю, а потім перетираємо, щоб вони краще дали свій аромат маринаду; поміщаємо цибулю і лайм в глибоку ємність; подрібнюємо руками 1 пучок м'яти і додаємо його в маринад; додаємо 2 столові ложки солі і 2 столові ложки цукру, а також підготовлений перець; вливаємо 100 мілілітрів білого рому і перемішуємо маринад; нарізаємо м'ясо кубиками; додаємо м'ясо в маринад і перемішуємо; заливаємо мінеральною водою, щоб м'ясо повністю опинилося під нею; відправляємо маринуватися в холодильник на 8 годин; смажимо м'ясо на розпеченому вугіллі; подаємо шашлик в маринаді мохіто до святкового столу.

Шашлик в імбирно-цибульному маринаді

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-9

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-9

Що необхідно:

яловиче філе - 900 грам; соєвий соус - 1/2 склянки; білий винний оцет - 1/4 склянки; коричневий цукор - 2 столові ложки; ріпчасту дрібно різану цибулю- 2 столові ложки; олія - 1 столова ложка; подрібнений часник - 1 зубок; мелений імбир - 1/2 чайної ложки; чорний мелений перець - 1/8 чайної ложки.

Як приготувати:

очищаємо м'ясо від жиру і режим смужками шириною приблизно 1,5 сантиметра; складаємо м'ясо в пластиковий пакет із застібками; змішуємо в окремій ємності соєвий соус, оцет, коричневий цукор, цибулю, рослинну олію, подрібнений часник, імбир і чорний мелений перець; переливаємо маринад в пакет з м'ясом і добре перемішуємо; застібаємо пакет і кладемо маринуватися в холодильник на 2-3 години; смажимо м'ясо на розпеченому вугіллі; подаємо шашлик в імбирно-цибульному маринаді до святкового столу.

Свинячі ребра в маринаді з французькою гірчицею

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-10

ТОП-10 нестандартних приготувань шашлику на травневі свята в Харкові, - РЕЦЕПТИ, ФОТО, фото-10

Що необхідно:

свинячі ребра - 700 грам; французька зерниста гірчиця - 100 грам; приправа для шашлику - 1 чайна ложка; соняшникова олія - ​​2 столові ложки; сіль за смаком; чорний мелений перець - за смаком.

Як приготувати:

наливаємо в ємність соняшникову олію, додаємо приправу для шашлику, зернисту гірчицю, сіль і чорний перець, а потім перемішуємо і даємо маринаду настоятися 5 хвилин; викладаємо ребра в маринад; ретельно втираємо в ребра маринад і відправляємо маринуватися в холодильник мінімум на 3 години; перевертаємо ребра кожну годину, щоб вони рівномірно промаринувалося з усіх боків; викладаємо ребра в фольгу і загортаємо; кладемо на решітку і смажимо ребра на розжареному вугіллі близько 20 хвилин; розгортаємо фольгу і смажимо близько 10 хвилин; подаємо свинячі ребра в маринаді з французькою гірчицею до святкового столу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#шашлик #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...