• Головна
  • Суші Новоград-Волинський: Які бувають види суші та ролів
10:41, 24 жовтня 2021 р.

Суші Новоград-Волинський: Які бувають види суші та ролів

Суші Новоград-Волинський

Суші Новоград-Волинський

Суші - невід'ємна частина японської кухні і дуже смачна страва, при цьому готувати її легко. Потрібно лише запам'ятати коротку інструкцію, взяти на озброєння кілька лайфхаків, закупити продукти і почати приготування.

Можна спростити задачу - замовити сашимі, футомакі або будь-який інший вид суші та ролів. Варто відзначити, що всі страви смачні, поживні, апетитні, здатні перетворити на свято повсякденний день. Кожен різновид відрізняється способом приготування, хоча інгредієнти практично ідентичні. В якості приправи традиційно подають маринований імбир, соєвий соус, васабі. У чому ж різновид і що смачніше, розберемося в статті.

Нігірідзусі (握 り 寿司) - грудочка рису з рибою

нігірідзусі

нігірідзусі

Нігірідзусі найчастіше подають в японських ресторанах. Технологія приготування дуже проста, навіть примітивна на перший погляд. Сушист ліпить корж з правильно приготовленого рису, додає трохи васабі, зверху кладе шматочок риби, креветки або краба. Вуаля, страва готова! Саме так виглядають класичні суші.

Головний секрет приготування полягає в правильно звареному рисі, збалансованій кількості добавок - солі, цукру, спеціального оцту. Нігірідзусі подають поштучно, тобто, в одній порції один шматочок.

Гункан-макі (軍艦 巻) рулет-військовий корабель

Гункан-макі

Гункан-макі

У перекладі означає «Військовий корабель». Блюдо готується оригінальним способом - рис спресовується долонями для надання форми, відповідно назві. По периметру все це обмотується листом норі. Щоб сформувати красиву і зручну форму, варто вибрати водорості високої якості, в ідеалі класу Gold або Silver.

Гункан-макі часто готують з ікрою летючої риби та м'ясом снігового крабу, але можливі й інші варіанти начинок. Любителі овочевих страв, оцінять Гункан з авокадо, кремового сиру. Особливість в тому, що начинка викладається поверх «рисового» кораблика.

Макідзусі (巻 き 寿司) кручені суші

макідзусі

макідзусі

Це один з найпопулярніших варіантів суші в усьому світі. Закручуються за допомогою спеціального бамбукового килимка - макису. Готове до подачі блюдо виглядає як невеликі рисові циліндри. Ролл розрізається після скручування. Обов'язкова умова - парна кількість шматочків, як правило, 6-8.

Популярні види начинок для макідзусі : омлет, авокадо, тунець, рубані морепродукти.

Футомакі (太 巻 き) великі рулети

Футомакі

Футомакі

Футомакі - один з найбільших рисових ролів з різноманітними начинками. Найпопулярніший варіант - коктейль з морепродуктів. За зовнішнім виглядом рол нагадує макідзусі, але він набагато більше в розмірах і наповненості.

Але відмінність Футомакі не тільки в розмірах, але і в різноманітності начинок. Крім морепродуктів, їх готують з овочами і грибами. Зовні виглядає ефектно, адже поєднання різних компонентів і відтінків виглядає красиво!

Хосомакі (細 巻 き) тонкі рулети

хосомакі

хосомакі

Це неймовірно смачний і простий у приготуванні рол. У його складі всього один, рідше два види начинки. Хосомакі можна сміливо віднести до низькокалорійних роллів. Не дивно, що їх часто замовляють люди, які дотримуються дієт і правильного харчування.

Хосомакі скручуються в традиційний рол і нарізаються. В одній порції 6 шматочків. Бувають різних видів: з лососем, креветками, сніжним крабом, мідіями. Якщо блюдо двокомпонентні, як правило, другий компонент - сир.

Темакідзусі (手 巻 き) суші, зроблене за допомогою рук згорнуті в конус

Темакідзусі

Темакідзусі

Темакі досить популярні, є рол у вигляді конуса. Друга назва «хенд рол», а все тому, що їх можна їсти руками, без спеціальних приладів. Крім того, блюдо легко готується з використанням різних начинок. Ще одна особливість в тому, що це найбільший ролл з усіх існуючих, довжина 10 сантиметрів. Усередині щедро заповнений начинкою - форма конуса дозволяє це зробити.

Урамакі (裏 巻 き) рулет навпаки

урамакі

урамакі

Ролл відрізняється від інших видів тим, що листок норі розміщується всередині, а рис зовні. Через це готувати їх складніше, ніж інші страви. Зовнішній вигляд нікого не залишить байдужим, оскільки виглядає дуже колоритно. В якості прикраси кунжут, тонкі слайси лосося або ікра летючої риби.

Для ролів «навиворіт» в якості начинки використовують:

Слабосоленую рибу - сьомгу, лосось, лакедру, вугра, форель;

Скибочки овочів - зелена цибуля, морква, авокадо, огірок;

Різні види сиру.

Любителям суши варто продегустувати всі види урамакі.

Осідзусі (押 し 寿司) пресовані суші

осідзусі

осідзусі

Цей вид один з найбільш яскравих і барвистих. Привертає увагу завдяки зовнішньому вигляду - кожен шматочок нагадує невелику коробочку або навіть шкатулку прямокутної форми. Осідзусі дозволяють згадати історію суші, адже раніше в такому вигляді зберігали рибу, акуратно укладаючи її на «рисову подушку». Скибочки риби вживали в їжу, а рис викидали, так як він ставав непридатним. Суші представленого виду готуються із застосуванням спеціального килимка з дерева - осібако.

Наредзусі (熟れ鮨) - старіший вид суші

наредзусі

наредзусі

Один з найстаріших видів суші. Є яскравим прикладом бродіння, адже для приготування страви рибу витримують близько півроку. Консервований продукт надає страві пікантності і незвичайного присмаку.

Маринували тушку таким чином: свіжовиловлену і оброблену натирали сіллю і рисом, укладаючи шарами в дерев'яну бочку. Зверху розміщували гніт. Риба готова до споживання через кілька місяців, але іноді її витримували пів року. Перебродивший рис викидали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#суші новоград #суші кілограм #суші майстер #доставка їжі новоград #все для суші #замовити суші новоград #суші zoom #суші ціна #суші роли #набори для суші #майстер суші #суші замовити #замовити суші новоград волинський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...