
Новини компаній
14:26, Вчора
Гриль, мангал, барбекю: як вибрати ідеальний варіант
Новини компаній
Провести час на дачі або біля власного будинку в будь-яку пору року - це приємні емоції, час на свіжому повітрі та, звичайно, аромат соковитого м’яса, яке готують на вогні. Але для того, щоб приготування страв стало особливим, потрібні дійсно якісні та зручні девайси. Тож спробуємо розібратись, що краще підійде для вашого дому та саду: класичний мангал, універсальний гриль чи стаціонарне барбекю?

гриль, мангал, барбекю
В чому різниця?
Для неспеціаліста та на перший погляд гриль, мангал і барбекю можуть здатися однаковими, але насправді у них є суттєві відмінності. І саме розуміння цих відмінностей допоможе вам вибрати те, що потрібно вам.
Мангал: класика для шашлику
Мангал — це найпростіший і найзручніший варіант для швидкого приготування шашлику. Виглядає він як металевий ящик без кришки, куди засипають вугілля або дрова, а м'ясо смажать на шампурах. Його основними перевагами вважають кілька факторів:
- Простота і мобільність. Мангал легко взяти з собою на пікнік або риболовлю. Його просто зібрати і розібрати.
- Традиційний смак. Мангал - кращий вибір, якщо ви зазвичай готуєте класичний шашлик. Завдяки відкритій конструкції м'ясо готується швидко, а аромат диму відчувається максимально.
- Надійні матеріали. Найчастіше мангали виготовляють зі сталі різної товщини. проте тут важлива товщина сталі, адже чим вона товстіша, тим довше він прослужить.
Гриль - універсальний та надійний для приготування безлічі страв
Гриль — це девайс, що має кришку, тому готувати на ньому можна не тільки на відкритому вогні, а ще й за допомогою гарячого повітря. Це дає змогу готувати великі шматки м'яса, цілу курку або рибу, запікати овочі та навіть коптити. До речі, зручний варіант для тих випадків, коли за відсутності електроенергії немає можливості готувати вдома. Основними перевагами грилів спеціалісти вважають наступні:
- Надійність і багатофункціональність. Наявність кришки дає можливість регулювати температуру, тут можна і запікати, і смажити, і коптити.
- Економічність. Закрита конструкція утримує тепло, а отже, ви витрачаєте менше вугілля або газу.
- Типи грилів. Грилі бувають вугільні, газові, електричні та пелетні. Вугільні дарують автентичний аромат диму, газові швидко нагріваються і легко чистяться, а електричні ідеально підходять для використання на балконі або в приміщенні.
Барбекю: ваш кулінарний центр у дворі
Барбекю — це не навіть не про сам пристрій, це про цілий процес приготування їжі.
Барбекю цілком може стати не лише місцем для приготування їжі, а ще й окрасою саду. Цей девайс має безмежні можливості - тут можна приготувати кілька страв одночасно, експериментувати з різними рецептами, часто такі комплекси мають додаткові робочі поверхні, місце для зберігання дров та інші зручності.
Правильний вибір - від чого він залежить?
Різні виробники пропонують власні варіанти грилів, мангалів та барбекю з певними особливостями та поєднанням функцій. Наприклад, є варіанти поєднання 2 в 1 функцій грилю та барбекю, наприклад, ось тут https://rud-garden.com/products/grills/rud-smokeron-gril-barbekyu
В будь-якому випадку вибір повинен залежати в першу чергу від того, де ви плануєте готувати і які страви.
Наприклад, якщо ви полюбляєте подорожі та часто виїжджаєте на природу, вам потрібен компактний і легкий мангал, який поміститься в багажник і не займатиме багато місця.
В тому випадку, якщо крім звичного шашлику ви любите експерименти та приготування різних страв, звичайно, вибирайте гриль.
А от для облаштування затишної зони відпочинку у дворі або на дачі, варто встановити стаціонарне барбекю, як інвестицію у ваш комфорт і затишок на довгі роки.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
15:02, 9 грудня