Ось як правильно вибирати кавун

Кавун — самий довгоочікуваний і улюблений всіма атрибут літа. Вибрати стиглий і смачний плід часом здається просто неможливою справою. У продажу буває така величезна кількість кавунів, що просто очі розбігаються від розмаїття.

Сьогодні ми поділимося з тобою секретом, як вибрати найбільш стиглі і смачні плоди! Тепер ти ні за що не розгубишся при виборі кавуна.

За розміром
Необхідно остерігатися величезних кавунів. На жаль, наш клімат не сприяє вирощуванню на полях плодів гігантських розмірів. Отже, є велика ймовірність, що такі кавуни були штучно підкормлені добривами.

За жовтої плями
Така особливість є відмінною ознакою стиглого плоду. Чим жовтіша пляма, тим смачніше і солодше обраний тобою кавун.

За статевою ознакою
Мало хто знає, але кавуни можна розрізнити за статевою ознакою. «Хлопчики» — більш великі і витягнуті, а «дівчата» — поменше і злегка приплюснуті. «Дівчатка» — більш солодкі.

На стук
Зрілий плід часто видає гучний звук при постукуванні. Для перевірки на стиглість необхідно стиснути кавун з двох сторін. Якщо плід трохи потріскує, значить, він вже дозрів і готовий до вживання.

За хвоста
Жовтий сухий хвостик є відмінним показником стиглості плоду. Зелений же, навпаки, свідчить про те, що кавун був зірваний рано.

На запах
Шкірка кавуна повинна виділяти яскраво виражений свіжий запах. Якщо вона взагалі не пахне, значить, такий кавун, швидше за все, не був вирощений природним шляхом.

Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі