13:57, 29 грудня 2020 р.
Розсіл, сирі яйця і «англійський сніданок»: ТОП-10 способів зняти похмілля з різних країн, - ФОТО
Новорічні свята для когось можуть обернутися не тільки подарунками, веселим застіллям і конкурсами, а й моторошним похміллям. Редакція вирішила зібрати 10 національних способів, як перемогти похмілля, з різних країн світу.
Україна
ФОТО: соцмережі
Для початку представимо традиційні українські способи побороти ранкове похмілля. В Україні заведено вранці після веселого застілля пити розсіл від солоних огірків, квашеної капусти або помідорів. Вважається, що в розсіл насичений соками овочів і це допомагає легше пережити «важкий» ранок. Також звичний для українців сніданок після похмілля можуть входити яєчня з салом або без, бутерброди, відварна картопля з маслом або холодний борщ зі сметаною. Головне - більш ласий. Можуть в Україні похмелитися і пивом або іншим алкоголем.
Німеччина
ФОТО: соцмережі
У Німеччині вважають, що краще підготуватися до похмілля заздалегідь, тому відкладають банку пива в холодильник. У цього «девайса» для похмілля є власна назва - «Konterbier» («контрпиво» ред.) або «Reparaturseiterl» (reparatur - «ремонт», seiterl - 300 мл пива.)
Крім цього, в Німеччині, Австрії та Нідерландах заведений «похмільний» сніданок - «Katerfrühstück» рольмопси - рулетики з оселедця з маринованими огірками та цибулею. Голландці починають ранок після свята з оселедця.
Великобританія
ФОТО: соцмережі
Британці, в разі того, якщо вечір був веселим, готують собі типовий «Англійський сніданок». У цієї страви безліч варіацій і назв. «Full English Breakfast» включаючий в себе яєчню, бекон, сосиски, гриби і квасолю. Шотландці додають національне блюдо - баранячі потрохи. Для «швидкого» перекусу з похмілля британці беруть сендвіч з беконом і кави. У Шотландців є ще одне національне блюдо для похмільного ранку - «Scotch Egg». Це варені яйця «закутані» в фарш і обсмажені в панірувальних сухарях
Ірландія
ФОТО: соцмережі
Ірландці славляться на весь світ умінням пити. Для того, щоб вранці бути в формі ірландські веселуни випивають вранці два сирих яйця на сніданок і після ще два в обід. Не всі здатні на такий «подвиг» в похмільний ранок, тому в наборі ірландців є і більш «спокійний» сніданок випиваки - яєчня з сиром і беконом і імбирний ель з ранку. Підійдуть також імбирний чай з крекерами з маслом і джемом.
Франція
ФОТО: соцмережі
Французи вважають за краще вранці після застілля похмеляться цибульним супом або старовинним французьким блюдом - рубцем по-Канський. «Les tripes à la mode de Caen» готується в глиняних горщиках і володіє сильним ароматом. Також французи, як і іспанці можуть поснідати брандадою (пюре з солоної тріски) з грінками або картоплею. Можуть французи і «клин-клином» вибити, випивши вранці сидру.
США
ОТО: Freepik
У США, як і в Ірландії, одним з кращих способів від похмілля вважаються сирі яйця. Правда на відміну від ірландців американці змішують яйця з томатним соком. Також в США в цей «коктейль» можуть додати гострий соус табаско. Ще в Америці можуть вранці вжити стаканчик «кривавої Мері» з оливками.
Південна Корея
ФОТО: White Square Journal
У Південній Кореї в разі похмілля використовують кілька способів полегшити ранкові страждання. Перший - це тепла вода з медом і лимоном. Є у корейців і спеціальна їжа для лікування похмілля - суп 해장국 (хеджангук). У кожному регіоні країни свій рецепт цієї страви.
Китай
ФОТО: LiveJournal
У Китаї заведено похмеляться зеленим чаєм. Якщо вечір був гучним і веселим китайці заварюють собі чай або наливають собі алкогол, який залишився з застілля. Крім того, у жителів КНР є хитрість, завдяки якій вони повільніше п'яніють і похмілля у них проходить легше - перед застіллям китайці випивають склянку води, підсолоджену цукром.
Японія
ФОТО: Все про меню
Перепивши саке, японці на ранок їдять умебосі - кислі японські квашені сливи або абрикоси. Це вважається найкращим засобом від похмілля.
Перу
ФОТО: Recetas de rechupete
Перуанці, в разі ранкового похмілля, запропонують вам випити «Leche de tigre» (молоко тигра). Це маринад з лайма, що залишився від севиче, який подають в якості коктейлю.
Власне, і саме севиче - асорті з морепродуктів з червоною цибулею, перцем рокіт, бататом і маніокою, замаринованим в соку лайма, вважається в Перу відмінним антипохмільний сніданком.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
10:02, 25 березня
47
12:24, 22 березня
10:02, 25 березня
50
14:56, 26 березня
7
live comments feed...